Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

7 Ate 9
999 Games7 Ate 9

Vertaling beschikbaar.

Hiron Maureen
2011
rekenen
kaart
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 à 8j
15'
N
eenvoudig
10,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een rekenspel waarbij iedereen tegelijk speelt. De startkaart toont een getal tot 10 en een bewerking (+ of -). Wie kan als eerste een nieuwe kaart afleggen? Haast je om als eerste alle kaarten kwijt te zijn!

Uitgebreid:

Haast je, want bij dit spel speelt iedereen tegelijkertijd. Kan je rekenen als de beste? Dan heb je misschien wel de kans om dit snelle spel te winnen. Dit kaartspel bestaat uit 73 speelkaarten met weinig modieuze vormgeving. Op elke kaart vind je een groot getal van 1 tot 10 in het midden. In de hoekjes staan de bewerkingen. Er wordt steeds geteld: grootste getal + of - getal in de hoek. De uitkomsten zijn dan de getallen die aangelegd mogen worden. Bv. Kaart met 4 in het midden en 1 in de hoekjes. Hierbij kun je volgende kaarten aanleggen: 4 +1 = 5 - kaart 5 aanleggen 4 - 1 = 3 - kaart 3 aanleggen Een moeilijkheid: bv. kaart 2 - 3 = -1. Hier moet de speler terugtellen en kaart '10' nemen. Voor jongere spelers is dit een extra moeilijkheid. De spelers hebben allemaal evenveel kaarten, die op een verdekte stapel voor zich liggen. De spelers nemen de kaarten één per één in de hand. Wanneer ze een kaart kunnen aanleggen, leggen ze die in het midden op de aflegstapel. Hebben ze geen bruikbare kaart, dan mogen ze een extra kaart opnemen, maar telkens één per één. Er wordt telkens verder gespeeld op de bovenste kaart van de aflegstapel. Daarom moeten de spelers dus snel zijn: misschien vind je wel een gepaste kaart, maar deze is ondertussen misschien alweer bedekt door een andere kaart. Wie als eerste geen kaarten meer heeft, wint het spel. De laatste kaart mag verdekt op de stapel gelegd worden. Een zenuwslopend spel!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15