Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Potje Duizend (Potje 1000)
GladstonePotje Duizend (Potje 1000)

...Vertaling beschikbaar.

onbekend
1970
rekenen
combinatie
educatief
1
24
vanaf 5 à 8j
15'
N
eenvoudig
5,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Met een gewone dobbelsteen drie getallen maken die samen zo dicht mogelijk bij 1000 uitkomen. De worpen van de dobbelsteen kunnen daarbij ingezet worden als honderdtallen, tientallen of eenheden.

Uitgebreid:

.: Spel 1: Dicht bij 1000 Materiaal: 1 dobbelsteen (D6) - Basistabel voor cijferen/optelling Spelregels: • Gooi om de beurt met de dobbelsteen. • Kies de waarde van het cijfer. (bijvoorbeeld honderdtal, tiental of eenheden) • Schrijf het cijfer in de tabel. Vul, indien nodig, de rest aan met nullen. • Tel de verschillende getallen op. Doel van het spel: Probeer zo dicht mogelijk bij het getal ‘1000’ te komen. Vergelijk jouw getal met dat van de andere spelers. Einde van het spel: Wie het dichtst bij 1000 komt, wint het spel. .: Spel 2: Potje 1000 Materiaal: 3 dobbelstenen per speler (D6) (kan ook met één set van 3 dobbelstenen gespeeld worden) - Basistabel voor cijferen/optelling (zie hieronder) Spelregels: • Werp de 3 dobbelstenen • Kies de waarde van de cijfers (honderdtal, tiental of eenheden). Je maakt dus telkens een getal van 3 cijfers. Schrijf het getal in de tabel. • Doe nog tweemaal hetzelfde en schrijf deze twee getallen ook op. • Tel de verschillende getallen op. Doel van het spel: Probeer zo dicht mogelijk bij het getal ‘1000’ te komen. Vergelijk jouw getal met dat van de andere spelers. Einde van het spel: Wie het dichtst bij 1000 komt, wint het spel.

Meer info op de HONGS website (Historisch Overzicht Nederlandse Gezelschapsspellen):

info HONGS over Potje Duizend (Potje 1000)

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15