Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Reiskriebels met Grenzen (Educatief spel rond duurzaam reizen)
KrisKrasReiskriebels met Grenzen (Educatief spel rond duurzaam reizen)

...Vertaling beschikbaar.

Vandamme Mieke
2012
educatief

4
24
vanaf 13 ŗ 15j
46' tot 2u
N
...
47,00 EUR 
BelgiŽ 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een spel rond duurzaam reizen. Interessant voor iedereen die op een speelse manier zijn reisgedrag in vraag wil stellen.

Uitgebreid:

De wereld moet schoner, zuiniger, sterker, mooier en duurzamer worden. Duurzaam toerisme is geen gemakkelijk thema. Jongeren vinden dit vaak een ver-van-mijn-bed-show. Toch kunnen we jongeren bewuster maken van hun gedrag en de gevolgen hiervan. Duurzaam reizen is eigenlijk niets meer dan rekening houden met de 3 Pís: People, Planet en Profit. Speciaal voor deze doelgroep heeft KrisKras een boeiend spel ontwikkeld om het thema 'duurzaam reizen' bespreekbaar te maken. Educatief spel met vormingspakket Ons educatief spel voert de leerlingen door KrastaniŽ. De bedoeling is dat ze duurzaam doorheen het land reizen. De uitdaging is met respect voor de mensen en de natuur door KrastaniŽ te reizen. Daarnaast moeten de reizigers ook rekening houden met de economische gevolgen van hun reis. Wie dit allemaal goed doet, verdient duurzaamheidscredits. Wie het meeste duurzaamheidscredits heeft op het einde van het spel, is de winnaar. Wie? voor jongeren tweede graad aso/tso, derde graad bso. Inhoud? lesvoorbereidingen voor drie lessen, een educatief spel, een duidelijke handleiding met achtergrondinfo en theorie over duurzaam toerisme, bijhorende werkblaadjes (en oplossingen), een ict-groepsopdracht. Alles is ook digitaal bijgevoegd op een cd-rom. Eindtermen? Deze vorming sluit aan bij de nieuwe VOETEN 2010 (context 4), vakgebonden eindtermen aardrijkskunde, PAV, MAVO, toerisme, biologie en natuurwetenschappen en past perfect binnen de EDO-scholen gesteund door het ministerie van onderwijs.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15