Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Life Game Kids
Life Games BVLife Game Kids

Vertaling beschikbaar.

Belunina Victoria & Twint Guus
2011
kaart
educatief
taalspel
1
5
kleuters
15'
N
eenvoudig
15,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Dobbel met de kleurendobbelsteen. Neem een kaart met dezelfde kleur. Elke kleur stelt een categorie voor. Op elke kaart staat een tekening. Door het samen leggen van de kaarten, maken de spelers een verhaal.

Uitgebreid:

Deze doos bevat kaarten in 5 categorieŽn, en een kleurendobbelsteen. Elke categorie kaarten heeft een bepaalde kleur. Deze kaarten tonen tekeningen rond 1 bepaald onderwerp: >rood: plaatsen en gebeurtenissen >paars: magie en fantasie >groen: dieren, planten, natuur >blauw: eten en drinken >roze: acties en emoties Wanneer een speler een kleur dobbelt, neemt hij een kaart in deze kleur en vult het verhaal aan. Dobbelt hij een vraagteken, dan mag hij kiezen uit welke categorie hij een kaart neemt. Het spel eindigt wanneer een speler een kaart neemt met een 'olifant met een lange snuit' of met de 'prins en prinses die nog lang en gelukkig leefden'. Het spel kan ook op een andere manier gespeeld worden: > Kinderen kunnen samen een verhaal maken, of elk afzonderlijk. > De eindkaarten worden uit het spel gehaald en spelers bepalen zelf wanneer het spel eindigt. > Een jury kan bepalen welk verhaal het mooiste is. > Kinderen schrijven een verhaal aan de hand van de kaarten die ze getrokken hebben. Met het kopen van dit spel, geef je 1 euro aan een goed doel. Als koper bepaal je zelf naar welk doel uw donatie gaat. (www.lifegamekids.com)

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15