Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Stop denk doe-spel (Spel over omgaan met Conflicten)
Kwintessens uitgeversStop denk doe-spel (Spel over omgaan met Conflicten)

...Vertaling beschikbaar.

onbekend
2011
educatief
vaardigheid
2
5
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N
...
50,00 EUR 
Nederland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Op een speelse manier wordt er met de kinderen gesproken over conflicthantering a.d.h.v. herkenbare situaties thuis, op school en in vrije situaties.

Uitgebreid:

Op een speelse manier wordt er met de kinderen gesproken over conflicthantering a.d.h.v. herkenbare situaties thuis, op school en in vrije situaties. De bedoeling van het spel is zoveel mogelijk roosjes te verdienen. Die verdien je door steeds een serie van drie kaartjes te verzamelen: een stop-kaartje, een denk-kaartje en een doe-kaartje. Tijdens het spel moeten er steeds kaarten gepakt worden waarop allerlei situaties staan beschreven. Deze kaarten geven een uitstekende aanleiding om met het kind te praten over mogelijke goede en minder goede reacties. Voor kinderen die het (nog) moeilijk vinden situaties op zichzelf te betrekken of eigen oplossingen te bedenken is het spel ook goed te spelen. De situaties op de kaartjes hoeven namelijk niet per se besproken te worden maar kunnen puur gebruikt worden om roosjes te verdienen. Inclusief het kwartetspel "Omgaan met conflicten". Een kwartetspel waarbij de kinderen de verschillende stappen verzamelen als kwartet. De stappen leiden naar constructieve manieren voor het oplossen van problemen. Thema's zijn o.a. negeren, gevoelens, onderhandelen, luisteren, uitpraten, afkoelen enz. Het stop denk doe- spel wordt ook uitgegeven als onderdeel van het Pluk een Roos-project. Hierbij wordt schoolbreed gewerkt aan het leren omgaan met conflicten. Kijk voor meer informatie bij www.kwintessens.nl Uitvoering Spelbord, verschillende situatie kaartjes, Stop- denk- en doe- kaartjes, Roosjes, pionnen en dobbelstenen en Kwartetspel

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15