Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Rally Fally
HUCH! & friendsRally FallySchackert Michael
2012
verzamelen
renspel
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
29,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Wie zoeft het snelst door 1001 nacht? Wie als eerste alle schatten van de schatkaart kan verzamelen, wint het spel. Maar opgepast, wie onthoudt de goede velden om te vliegen en wie zakt naar beneden in een luchtzak?

Uitgebreid:

De magische lucht wordt hier afgebeeld op een spelbord dat in de doos wordt gespeeld. Het spelbord wordt schuin geplaatst d.m.v. een kartonnen hulpstuk. De doos staat stevig op het schuine stuk en helt ongeveer 45. Het spelbord is verdeeld in 64 duidelijke vierkanten. Sommige van deze vierkanten zijn magnetisch, andere niet. Zo komt het dat de schijven (die vliegende tapijten voorstellen) op sommige vlakken blijven hangen en op andere weer niet. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk een parcours af te leggen en zo schatten te verzamelen. Deze schatten bevinden zich in de vier hoeken van de doos. Daarvoor gebruiken de spelers een schattenkaart die toont in welke volgorde de schatten verzameld moeten worden. Deze kaart is bij elke speler anders. De vliegende tapijten (schijven) mogen niet gelijk welke weg nemen. De spelers bezitten allemaal 5 parcourskaarten waarop met pijlen staat aangeduid welke stappen mogen gezet worden. Enmaal een kaart gebruikt is, wordt deze afgelegd en mag de speler die slechts teruggrijpen wanneer zijn stapeltje op is. Wanneer het juiste aantal stappen werd gezet, laat de speler de schijf los. Staat deze op een magnetische plaats, dan blijft die hangen. Staat de schijf op een niet-magnetische plaats, dan bevindt deze zich in een luchtzak en schuift de schijf terug naar beneden. Het systeem werkt goed. De magneten zijn onzichtbaar en de schijven schuiven en hangen op de juiste plaats. Dit is een eenvoudig spel, met duidelijke opdrachten. Speelbaar vanaf 5 jaar. Voor kinderen is het een goede oefening om goed na te gaan welke parcourskaarten moeten gebruikt worden en welke stappen gezet mogen worden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15