Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tiptoi: Avontuur in het Dierenrijk
RavensburgerTiptoi: Avontuur in het Dierenrijk

Vertaling beschikbaar.

Kramer Wolfgang
2012
educatief
quiz
1
4
vanaf 5 8j
15'
N
moeilijker
20,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Welke dieren kunnen vliegen? Welke dieren hebben slechts 2 poten en veren? Met deze dierenquiz kom je heel veel nieuwe zaken te weten. Een leuke quiz met de tiptoi-pen.

Uitgebreid:

4 verschillende spellen: allemaal in quiz-vorm. Dit is een educatief spel voor echte dierenliefhebbers. Kan met 4 gespeeld worden. Geen vast spelbord, maar puzzelstukken met dierenafbeeldingen. Daardoor kan telkens met andere dieren gespeeld worden. Ieder krijgt een puzzelstuk in de eigen kleur. Dit kleur kan gedurende het hele spel behouden worden, ook wanneer voor een andere ronde gekozen wordt. Luxe: geen spelregels lezen, alles wordt stap voor stap uitgelegd. Mogelijkheid tot korte en uitgebreide uitleg. Nadeel: soms is de uitleg storend, wanneer voor de zoveelste keer iets herhaald wordt. Er zit ook een papieren versie van de spelregels in de doos. Het materiaal is stevig. De puzzelstukken zijn duidelijk getekend, wel iets minder aantrekkelijk qua vormgeving. Er is mogelijkheid om de dieren te leren kennen door op de puzzelstukken te tippen. Daarbij wordt telkens het geluid beluisterd en krijg je uitleg over de dieren. Daarnaast nog 4 spellen, echt gericht op het leren: 1) Eigenschappen leren kennen: verschillende eigenschappen kunnen hier aan bod komen: bv. We zoeken dieren met veren. Er is hier keuze tussen een gemakkelijk en een moeilijker niveau. 2) Diergeluiden herkennen. Het geluid wordt afgespeeld. De speler die aan de beurt is, zoekt het juiste dier. 3) Sporen herkennen. Sporenfiches tonen een spoor. Wie kan het juiste dier vinden? Spelers spelen elk om beurten. 4) Rangschikken. Dieren worden gerangschikt volgens een bepaalde eigenschap: bv. rangschik de dieren volgens snelheid. De spelers duiden dan elk om beurten een dier aan.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15