Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tiptoi: Starterset Stift + Boek Op de Boerderij
RavensburgerTiptoi: Starterset Stift + Boek Op de Boerderij

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2012
educatief

1
1
vanaf 5 à 8j
15'
N
heel simpel
50,00 EUR 
Duitsland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Met een tiptoi-pen en een boek gaan kinderen individueel aan de slag. De pen vertelt, geeft en opdrachten en laat kinderen leren. Deze startersdoos bevat een pen en een boek over de boerderij.

Uitgebreid:

Algemeen: Wie een Tiptoi-spel wil spelen, moet beschikken over een Tiptoi-pen. Deze elektronische pen is nodig om alle spellen en boeken van Tiptoi te gebruiken. Wij kozen voor een startersset met boek, maar ook een spelset is hierin mogelijk. Ook is de pen afzonderlijk verkrijgbaar. Dit boek gaat over de boerderij. Informatie van de uitgeverij: Het interactieve leersysteem voor boeken, spellen en puzzels. Tiptoi® is een innovatief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Als het kind met de stift op een afbeelding of tekst tipt, klinken er bijbehorende geluiden, gesproken tekst of muziek. De elektronische intelligentie biedt kinderen de mogelijkheid om boeken en spellen helemaal zelfstandig steeds weer opnieuw te beleven. Door een optische zender zet de pen onzichtbare codes om in geluiden. Zo is het mogelijk om op elke tekening in het boek te klikken. De tekeningen geven dan de nodige informatie, spelen liedjes of worden gebruikt in een spel. Eenmaal je de pen hebt, kan elk tiptoiboek of –spel hiermee gespeeld worden. Je downloadt dan de juiste audiobestanden op de pen. Deze zijn online te vinden. Je activeert elk boek of spel door met de pen op het ‘aan’-symbooltje te klikken. Boek ‘Op de boerderij’: Op de elke pagina van dit boek staan 6 symbolen. Hier kun je kiezen in welke ‘modus’ het boek wordt gebruikt: Over het algemeen is dit boek heel interessant! Kinderen kiezen zelf of ze een verhaal, uitleg willen horen of een spel willen spelen. Alle informatie die gegeven wordt, wordt verteld aan de hand van twee kinderen die op een boerderij wonen. De spelletjes in het boek zijn op elke pagina verschillend. Af en toe gebeurt het dat een kind iets fout doet en een foute tekening aanduidt (bv. bij een geluidenspel). Jammer is dan wel dat het boek geen feedback geeft waarom iets fout is. De pen vraagt dan gewoon naar een volgende oefening. Ook de Nederlandstalige (Hollandse) stem is duidelijk maar zorgt toch soms voor verwarring. Bij een zoekspel in het boek zochten we een hele poos naar een bal, terwijl eigenlijk ‘Paul’ werd gezocht. Deze kleine details weggelaten, vinden we dit boek toch echt wel een meerwaarde. Zowel thuis als in de klas kan een kind hier onmiddellijk zelfstandig mee aan de slag.Enige vraag die ons nog rest: Kan dit soort boek/spel/informatie niet op een tablet gelezen/ gespeeld/ geleerd worden? Heeft deze pen dan echt een groter voordeel dan dit soort media?

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15