Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

CalculHit
Art of GamesCalculHit

...Vertaling beschikbaar.

onbekend
2012
educatief
rekenen
dobbelsteen
2
6
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F-D-E-ES-I
moeilijker
30,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit rekenspel kan er op verschillende niveaus gerekend worden. Wie kan als eerste voldoende delers vinden en met zijn pion het podium bereiken?

Uitgebreid:

De spelregels zijn niet altijd even helder. Er komen een aantal stappen kijken bij elke ronde. Ook is niet echt duidelijk op welke vakjes de pionnen geplaatst mogen worden. Na enkele keren doorlezen bleek alles toch duidelijk en kon er gespeeld worden. Het leuke aan dit spel is dat kinderen telkens op hun eigen niveau rekenen (3 verschillende niveaus). Ze rekenen meer dan ze zelf beseffen. Bij elke beurt wordt een kaart met een opdracht genomen. Daarna wordt gedobbeld met 3 dobbelstenen. Wanneer een uitkomst is bereikt, moeten de andere spelers dit controleren. De uitkomst van de rekensom wordt daarna bekeken en alle delers worden genoteerd. De pionnen die deze delers voorstellen worden vooruitgeschoven op het spelbord. Op de tweede soort kaarten staan getallen. Daaruit kiest de speler een getal en zoekt de delers. De pionnen die de delers voorstellen worden opnieuw vooruitgezet. De speler die zijn pion als eerste op het podium kan zetten, is de winnaar van het spel. Opmerkingen van onze contactscholen: Dit is duidelijk een educatief spel en dit valt de leerlingen ook op.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15