Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

The Cube2
United SquareThe Cube2Selz Julien
2012
combinatie
kaart
puzzel
1
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E
moeilijker
10,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer zoveel mogelijk vierkanten te maken door tegels met dezelfde kleur met elkaar te verbinden. Probeer je eigen vierkanten te maken en ondertussen de anderen te blokkeren.

Uitgebreid:

Het spel bestaat uit 25 vierkanten die telkens verdeeld zijn in 4 driehoeken in 4 verschillende kleuren. Die kleuren komen telkens in een andere volgorde voor op de kaarten. Op het einde van het spel zal een vierkant ontstaan van 5 op 5. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk vierkanten in je eigen kleur te maken. Bij het begin van het spel krijgt elke speler een kleur toegewezen. Daarna plaatst elke speler om beurten een kaart. Daarbij is het verplicht om minstens n vierkant te vormen. Spelers proberen zoveel mogelijk vierkanten in hun eigen kleur te maken. Het is daarbij nodig om tactisch te spelen en ervoor te zorgen dat de kleuren van andere spelers geblokkeerd worden, zodat ze geen vierkanten in hun kleur kunnen maken. In de spelregels worden een aantal varianten opgegeven: zo kun je er een solitair spel van maken, kun je met 2, 3 of 4 spelen of in teamverband spelen. De iPad-versie van dit spel heet: .

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15