Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Fishing Kitty
RavensburgerFishing Kitty

Vertaling beschikbaar.

Perkert Jutta & Gohl Monica
2012
vaardigheid
gezellige sfeer
kaart
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E-I
eenvoudig
11,50 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Twee touwtjes vormen de oevers van een rivier vol vis. Welke kat kan de meeste vissen uit de rivier halen, zonder nat te worden? Een leuk behendigheidsspel voor klein en groot.

Uitgebreid:

Twee touwtjes vormen de oevers van een rivier vol vis. De vissen staan afgebeeld op kaarten die straks uit de rivier worden gehaald. Vissen mogen niet zomaar vastgenomen worden, maar moeten op de juiste kattenmanier gevist worden. Zo mag je soms enkel je neus gebruiken, of mag het met 1 hand. Hoe gevist wordt, staat afgebeeld op de kaarten met de kat, die verdekt op een stapel liggen. Bij het begin van de beurt neemt een speler een kattenkaart en voert de visvangst op de afgebeelde manier uit. Is het juist, dan mag de speler de vis behouden. Punten verzamel je door de luchtbellen op elke kaart te tellen. Wie op het einde de meeste luchtbellen heeft, is gewonnen. De manier waarop het spel is opgebouwd, is aangenaam. Toch is het niet zo evident om te spelen, omdat de rivier 'veranderlijk' is. Zo verschuiven de touwtjes gemakkelijke bij het spelen. Ook kun je moeilijk met kleine en grote kinderen samen spelen, omdat de afstanden dan niet gelijk zijn. Als tip wordt hiervoor gegeven dat jongere kinderen vanaf 2 kanten mogen vissen. Oudere kinderen mogen dan weer van 1 kant vissen. Misschien een goede oplossing, maar waar trek je dan weer de grens tussen grote en kleine kinderen? Sommige grotere kinderen hebben dan weer wat meer moeite met hun motoriek...

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15