Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Die Kleinen Drachenritter
HUCH! & friendsDie Kleinen Drachenritter

Vertaling beschikbaar.

Teubner Marco
2012
vaardigheid
constructie
dobbelsteen
2
4
vanaf 5 Ó 8j
15'
D
heel simpel
20,00 EUR 
Duitsland 
... 
Onderscheiding in 2012, Duitsland, Nominiert fŘr das 'Kinderspiel des Jahres'   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een grappig bouwspel waarbij spelers hun speelstukken opstapelen en naar boven laten klimmen. Spelers proberen als eerste de schat van de draak te bereiken.

Uitgebreid:

Het spel wordt in de hoogte gespeeld: een verticaal spelbord wordt opgesteld: dit is de wand waartegen de spelers straks hun speelstukken zullen stapelen. Spelers kunnen per twee tegen elkaar spelen of in groepjes. Wanneer kinderen in groepjes spelen, moeten ze goed overleggen waar speelstukken geplaatst worden. De speelstukken bestaan uit 5 verschillende kleuren. Een speler dobbelt en plaatst een speelstuk van dezelfde kleur. Deze speelstukken worden verticaal tegen de wand geplaatst. Spelers proberen zo hoog mogelijk te stapelen aan hun eigen helft tegen de wand. Dobbelt een speler grijs, dan mag de speler het 'rotsblok' nemen en aan de helft van de tegenspeler naar beneden laten rollen. Zo kan het gebeuren dat een aantal speelstukken weer naar beneden vallen. Spelers proberen om het eerst omhoog te bouwen. Daarna nemen ze hun speelstuk dat een kindje voorstelt. Zetten ze dit erop en kan het kindje boven de rotsen uitkijken, dan is deze speler gewonnen. Leuk concept, mooi ge´llustreerd materiaal! Jammer genoeg is dit spel enkel in Duitsland te verkrijgen. Het spelmateriaal is taalonafhankelijk en dus zeker te gebruiken met jonge Nederlandstalige kinderen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15