Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Hexenhochhaus (Heksentoren)
Drei Magier SpieleHexenhochhaus (Heksentoren)

Vertaling beschikbaar.

Kreowski Klaus
2011
renspel
dobbelsteen
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E-I
heel simpel
20,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 2012, Duitsland, Empfehlungsliste 'Kinderspiel'   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Kleine heksen op bezems: een gevaarlijk wedstrijdje. Wie kan als eerste de toren bereiken met de bezem? En wie ligt verkeerd zodat het vliegen niet lukt? Een renspel met klein beetje tactiek voor jonge spelers.

Uitgebreid:

We herkennen de doos al van ver: opnieuw sieren de prachtige tekeningen van Rolf Vogt de doos van Drei Magier op. Ook het spellenboekje is, dankzij de prachtige tekeningen, een plezier om door te nemen. Deze keer houden enkele kleine heksjes een vliegwedstrijdje op de bezems. Omdat dit nog niet altijd zo goed lukt, vliegen ze soms de andere kant op. (Alweer maakt Drei Magier hier gebruik van magneten.) De pionnen zijn aan één zijde magnetisch, deze zijde moet dan ook bovenaan liggen, wil hij door de bezemsteel aangetrokken worden. Een speler dobbelt en indien de pion magnetisch wordt aangetrokken, mag de speler deze het juiste aantal velden vooruit zetten. Indien een speler het draaisymbooltje dobbelt, zet hij eerst het juiste aantal stappen en moet zijn pion of die van een tegenspeler daarna omdraaien. Wie als eerste met zijn pion de toren bereikt, wint het spel. Dit is dus een eenvoudig renspel voor kleuters. Het systeem is heel makkelijk, waardoor jonge spelers het spel snel doorhebben. Toch is Drei Magier erin geslaagd om alweer dat klein beetje tactiek toe te voegen, waardoor spelers het spel toch weer een beetje in de hand hebben.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15