Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

3 Huisjes (Een spel voor kinderen van gescheiden ouders)
De Coole Kikker3 Huisjes (Een spel voor kinderen van gescheiden ouders)

...Vertaling beschikbaar.

Kooijman Anne D.
2011
educatief
rollenspel
vaardigheid
2
6
vanaf 5 8j
15'
N
...
57,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een samenwerkingsspel voor kinderen van gescheiden ouders. Met dit spel bouw je door het gooien met een dobbelsteen en al pratend met elkaar, 3 huisjes, een papahuis, een mamahuis en een kinderhuis

Uitgebreid:

Een samenwerkingsspel voor kinderen van gescheiden ouders. Met dit spel bouw je door het gooien met een dobbelsteen, 3 huisjes, een papahuis, een mamahuis en een kinderhuis (daar waar het kind zonder de ouders is, b.v. school, vrienden, eigen kamertje) Ondertussen kun je als je wilt, vertellen over jouw nieuwe leven. Hoe wordt het 3Huisjesspel gespeeld? Er zijn meerdere spelvormen: 1. Je kunt de onderdelen van de huisjes op tafel leggen en al kletsend de huisjes in elkaar zetten of 2. Je kunt de huisjes met behulp van het gooien met de dobbelsteen als een spelletje opbouwen 3. Je kunt met zelf toegevoegde poppetjes en dieren de verschillende gezinssituaties en de omgangsregeling vorm geven. Spelen met de dobbelsteen Alle onderdelen van de huisjes worden op tafel gelegd. De dobbelsteen bepaalt welk onderdeel er mag worden neergezet. Zo bouw je samen stap voor stap aan het kinderhuis, het papahuis en het mamahuis. Maar let op... op de dobbelsteen staat ook een mopper-smiley. Mopperen mag maar als er teveel wordt gemopperd kan er niet gebouwd worden aan een mooi huis. Als er dus drie keer een moppersmiley is gegooid moet het onderdeel wat als laatste is toegevoegd aan een van de huisjes weer worden afgebroken. Al spelend kan het kind vertellen over zijn situatie. Maar soms kan de begeleider hierin stimuleren. Hoe zou jouw kinderhuis er uitzien? Wat is er anders in de verschillende huisjes? Uniek aan 3Huisjes is dat het voor het kind een volstrekt ongedwongen manier is om de echtscheiding te verwerken, herkennen en structureren. In het spel zitten geen sturende vragen maar wordt er gebouwd aan de realiteit en symboliek van het mamahuis, papahuis en kinderhuis. De begeleider volgt tijdens het spel wat het kind al dan niet wil inbrengen. 3Huisjes is een vrij en ongedwongen middel om: - Kinderen te laten vertellen over hun eigen situatie. - Te zien dat er ook een kinderwereld is die min of meer los staat van papa en mama, inde vorm van het kinderhuis, en dat je ook hier aan kunt bouwen. - Te ontdekken dat gemopper en negatief praten over elkaar een negatief effect heeft op de verschillende leefwerelden. - Het kind vrij te laten zijn in wat hij/ zij wel of niet vertelt. - Eigen invullingen te maken en toevoegingen te doen die passen bij het kind of de praktijk. - Ingezet te worden door leerkrachten, (groot)ouders, therapeuten en andere pedagogische professionals.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15