Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ponytrofee
HabaPonytrofee

Vertaling beschikbaar.

Wrede Anja & Cantzler Christoph
2011
kaart
geheugen
kans
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E
heel simpel
12,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De paarden houden een wedstrijd. Elk paard heeft zijn eigen specialiteit. Kan jij de beste paarden vinden en zo het tornooi winnen?

Uitgebreid:

Elke speler beschikt over 6 paarden, waarbij hoefijzers in verschillende kleuren en groottes staan afgebeeld. Er wordt een tornooikaartje getrokken. Op elk tornooikaartje staat een kleur aangeduid. Die kleur is bepalend voor deze ronde. De spelers draaien een kaartje om waarbij diezelfde kleur staat afgebeeld in n van de hoefijzers. Wie de kaart omdraait met het grootste hoefijzer in dit kleur, krijgt als beloning de tornooikaart. De ponykaart die net gebruikt werd, wordt aan de kant gelegd met een wortel erop. Ben je bij een nieuwe opgave de beste, dan mag deze kaart weer in het spel en komt de wortel op de nieuwe kaart te liggen. Hebben 2 spelers een kaart met een even groot hoefijzer in deze kleur, dan draaien de spelers nog een kaart om en kijken wie daar het grootste hoefijzer heeft in deze kleur. Wanneer alle tornooikaarten zijn uitgedeeld, wordt gekeken wie de meeste kaarten heeft verzameld. Dit is de winnaar van het spel. Het spel doet een beetje denken aan een eenvoudig kaartspelletje dat vroeger veel werd gespeeld waarbij kaarten worden omgedraaid en vergeleken. Het verschil is dat hier ook geheugen een rol speelt. Het thema spreekt vooral meisjes erg aan. Het is een klein doosje, met eenvoudig materiaal, maar het spelletjes is wel leuk. Niet echt vernieuwend, maar aangenaam om eens te spelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15