Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

TurfMaster
AZA-SpieleTurfMaster

Vertaling beschikbaar.

Nolte Albrecht
1998
renspel
tactiek
strategie
2
8
vanaf 13 15j
46' tot 2u
D
eenvoudig
50,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Afgewerkt.

Zo kan je dit spel omschrijven. De spelregels zijn in orde, het spelmateriaal werd zorgvuldig uitgekozen en is heel luxueus. Het spelverloop boeit en blijft spannend. Kortom, een aanrader.

Twee tot acht drafpaarden proberen de wedstrijd te winnen. Iedereen strijdt met gelijke middelen. Uit de set kaarten (gelijk voor elke speler) worden er voor elk van de drie ronden 10 weerhouden om de race te lopen. Dit betekent dat elke speler juist dezelfde mogelijkheden heeft, maar niet noodzakelijk tijdens dezelfde ronde.

Eerst speelt elke speler een kaart uit (paard op kop eerst, daarna de volgende) en daarna dobbelt n speler een combinatie die iedereen moet uitvoeren. Die dobbelsteenronde bevat dus geen kansfactor omdat iedereen dezelfde worp moet spelen. Ze bepaalt enkel het tempo. Zullen de paarden deze ronde vlugger of trager lopen?

Het speelbord toont een renbaan waarbij de binnenbaan korter is dan de banen naar buiten toe. Dat is de belangrijkste factor in dit spel. Wie wordt verplicht om de buitenbaan (langer) te nemen?

TurfMaster komt bij ons vrij vaak op tafel. Het bekoort telkens opnieuw. Het enige jammere is het prijskaartje.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15