Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Oogsttijd - een co÷peratief strategiespel
ZonnespelOogsttijd - een co÷peratief strategiespel

Vertaling beschikbaar.

Deacove Jim
2011
co÷peratief
dobbelsteen
2
8
kleuters
15'
N-F-D-E
heel simpel
13,00 EUR 
BelgiŰ 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Het is zomer en de groenten in de tuin moeten geoogst worden. Kunnen we alle groenten binnenhalen voor de herfst begint?

Uitgebreid:

In dit co÷peratief kinderspel gaan de spelers samen aan de slag in de groentetuin. Ze proberen tijdig alle groenten te oogsten. Daarbij moeten ze niet enkel hun eigen groenten, maar ook de groenten van hun medespelers op tijd binnen te halen.

Spelen gebeurt met de kleurendobbelsteen, die bepaalt of je een bepaalde groente mag oogsten en of de winter een stukje dichterbij komt.

Kunnen de spelers alle groenten oogsten voor de winter aankomt, dan winnen ze dit spel. Is de winter aangekomen, maar zijn nog niet alle groenten geoogst, dan verliezen de spelers.In de speldoos is ook een iets moeilijkere variant aanwezig voor oudere kleuters. Daarbij moeten de spelers ook de groenten planten vooraleer ze deze kunnen oogsten.Dit is een spel waarbij de kinderen goed leren samenwerken. Qua materiaal is het spel een typisch voorbeeld van Zonnespel: het materiaal werd niet echt aangepast aan de jonge leeftijd van de kinderen. Het materiaal is redelijk licht en klein en spreekt niet echt aan.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15