Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Q&A Chat Game
CommuseQ&A Chat Game

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2011
dobbelsteen
gezellige sfeer
vaardigheid
2
10
vanaf 9 ŗ 12j
15'
N
eenvoudig
10,00 EUR 
Nederland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit communicatiespel worden kleuren gedobbeld. Neem een kaart van de juiste kleur en beantwoord deze. Wie kan als eerste 7 kaarten uit 7 verschillende categorieŽn verzamelen?

Uitgebreid:

Het spel 'Q&A Chat Game' bestaat uit driehoekige kaarten in 7 verschillende kleuren. Elke kleur bepaalt een categorie. De kaarten bevatten opdrachten of vragen rond deze 7 categorieŽn. Wie aan de beurt is, dobbelt met de speciale dobbelstenen. Daarop zijn opnieuw dezelfde kleuren te zien, maar ook een witte kleur en een joker. De dobbelstenen bepalen van welke stapel een kaart wordt genomen. De vraag wordt beantwoord en daarna mag de speler de kaart voor zich leggen. Door de combinatie van de twee dobbelstenen kunnen spelers soms zelf kiezen welke kleur kaart genomen wordt, of moeten andere spelers dezelfde vraag soms beantwoorden. Spelers proberen zo snel mogelijk 7 kaarten in 7 verschillende kleuren te verzamelen. De kaarten kunnen reacties van andere spelers losmaken, maar kunnen ook een aanleiding zijn om met elkaar in gesprek te gaan. Het is een ideaal spel om op een speelse manier elkaar beter te leren kennen. Het spel kan zowel thuis als in de klas gespeeld worden. Ideaal zou zijn, mocht er nog een tweede set kaarten beschikbaar was, om zo het spel meerdere keren met dezelfde personen te spelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15