Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Time's Up! Family (N)
Repos ProductionTimeSarrett Peter
2010
quiz
vaardigheid
gezellige sfeer
4
12
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N
eenvoudig
20,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

In deze editie werden de bekende personen vervangen door dieren, voorwerpen en beroepen. Daardoor wordt het spel toegankelijk voor gezinnen met kinderen.

Uitgebreid:

Het basis spelmechanisme blijft gelijk: in drie ronden moeten spelers dieren, voorwerpen of beroepen uitvoerig beschrijven, omschrijven in n woord en uitbeelden. Hier en daar wijken de spelregels wat af van het origineel: - er worden geen 40 maar wel 30 kaarten verdeeld bij de start van het spel; - de zandloper gaat van 30 naar 40 seconden; - de verteller mag nu ook in de eerste ronde passen en een andere kaart nemen, hij is dus niet meer verplicht om de kaart te laten raden; - als er een fout gemaakt wordt door de verteller is zijn beurt niet onmiddellijk voorbij. De kaart wordt nu gewoon aan de kant gelegd. Enkele voorbeelden van te raden woorden: motorfiets, timmerman, potlood, postbode, encyclopedie, fee, frisdrank... Deze versie speelt inderdaad heel vlot binnen de familie. Een voorkennis van al dan niet bekende persoonlijkheden is niet meer zo belangrijk. Het spel wordt iets makkelijker, maar daardoor ook veel vlotter en toegankelijk voor jong en oud.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15