Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Clue Investigator
Productief bvClue Investigator

Vertaling beschikbaar.

Knizia Reiner
2011
puzzel
strategie
deductie
1
1
vanaf 5 8j
15'
N-F-D
oplopend
25,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De boeven op het eiland moeten ontmaskerd worden. Door te puzzelen verzamel je aanwijzingen die je als code moet gebruiken. Twaalf aanwijzingen leiden je naar een e-mailadres...

Uitgebreid:

Doorzoek met je team van geheim agenten elke hoek van het eiland af naar de juiste aanwijzingen. 10 speelstukken (polyomino's met een open cirkel) stellen je agenten voor. Door goed te kijken naar kleur en vorm van de badges die op de opdrachtkaart gedrukt staan, kan je de speelstukken plaatsen. Als je de puzzel correct oplost, blijft er n vakje over. Het voorwerp dat er getekend staat verwijst via een codeblaadje naar een letter. Als je alle 12 opdrachten van een reeks oplost, heb je dus 12 letters. Die vormen een geheime code die je op de website www.clueinvestigator.com kan invullen. Heb je de vier reeksen correct opgelost, dan krijg je online gratis toegang tot een 5de reeks bestaand uit 4 opdrachtkaarten waardoor je de verblijfplaats van de topcrimineel kan achterhalen. Reiner Knizia brengt het internet en het bordspel op een heel interactieve wijze met elkaar in verbinding. Doordat je je inspanningen online kan bijhouden en er zelfs een extra beloning bovenop krijgt, ben je heel gemotiveerd om alle puzzels op te lossen. In het begin gaat het redelijk vlot. Maar de moeilijkheidsgraad stijgt. Dit spel bekoort zowel thuis als in klas.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15