Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Keetje Kakel
HabaKeetje Kakel

Vertaling beschikbaar.

Hutzler Thilo
2009
dobbelsteen
educatief
geheugen
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E-I
eenvoudig
10,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De boer zoekt de kippen en de eieren, want hij heeft zin in een lekker ei. De dobbelsteen bepaalt de kleur van kaartjes die je moet zoeken. Spelers met een goed geheugen zullen de meeste eieren verzamelen.

Uitgebreid:

De kippen en hun eieren zijn verdwenen en de boer gaat naar ze op zoek. Op de tafel ligt een vierkant van 4 op 4 kippenkaartjes. De kaartjes liggen verdekt. Daar rond liggen 12 kaartjes met een koekenpan en eieren. In de pan liggen 1, 2, 3 of 4 eieren. De eerste speler is aan de beurt. Hij zet de boer op een koekenpan naar keuze. Nu dobbelt hij. Op de dobbelsteen staan 4 kleuren (rood, geel, groen, blauw), een ei en een kip afgebeeld. Dobbelt de speler een ei, dan heeft hij geluk! Hij mag de koekenpan waarop hij staat voor zich leggen. Dobbelt de speler een kleur, dan telt hij het aantal eieren in de koekenpan. Is dit bv. 2, dan moet hij twee kippenkaartjes kunnen omdraaien in ditzelfde kleur. Doet hij dit goed, dan mag hij het kaartje met de koekenpan voor zich leggen. Is het fout, dan draait hij de kaartjes weer om en is de volgende speler aan de beurt. Dobbelt de speler een kip, dan bepaalt hij zelf een kleur en gaat ook op zoek naar het juiste aantal kaartjes in deze kleur. Wie op het einde van het spel de meeste eieren heeft verzameld, is de winnaar van het spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15