Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Die kleinen Zauberlehrlinge (De kleine tovenaarsleerlingen)
Drei Magier SpieleDie kleinen Zauberlehrlinge (De kleine tovenaarsleerlingen)

Vertaling beschikbaar.

Daum Thomas & Leitner Violetta
2010
vaardigheid
renspel
2
4
vanaf 5 ŗ 8j
16' tot 45'
N-F-D-E-I
eenvoudig
28,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 2011, Duitsland, Nominiert fŁr das 'Kinderspiel des Jahres'   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De kleine tovenaarsleerlingen verzamelen de ingrediŽnten voor de toverdrank. Ze lopen heen en weer met de ingrediŽnten op hun hoofd. Wie kan, zonder struikelen, de ingrediŽnten in de juiste ketel werpen?

Uitgebreid:

Vier tovenaarsleerlingen maken samen soep. De ingrediŽnten moeten daarvoor in de juiste ketels belanden. In dit leuke vaardigheidsspel, dat in de doos wordt gespeeld, mogen spelers elk om beurten proberen om een ingrediŽnt in de juiste kookpot te werpen. Dit doen ze door op hun hoofd een ingrediŽnt (gekleurd bolletje) te leggen en vooruit te schuiven. Een speler schuift een figuur vooruit d.m.v. een houten toverstokje. Komt de figuur op een verborgen magneet (die onder de vloer verborgen zit), dan kantelt het figuurtje en valt het ingrediŽnt op de vloer. De beurt van deze speler is dan voorbij. Bij de volgende beurt probeert hij opnieuw. Elke speler die de vier ingrediŽnten in de juiste ketel kon gooien (naargelang de kleur van de bolletjes) mag zich bij zijn volgende beurt naar de vuurplaats wagen. De speler plaatst de vuurbol op de houten figuur en werpt die in de vuurplaats. Lukt dit en gaat de vuurplaats aan, dan is deze speler de winnaar. Niet gelukt... niet getreurd, bij de volgende beurt mag de speler nog eens proberen. Maar misschien is een andere tovenaarsleerling hem wel al voor geweest... Dit spel is erg leuk voor de oudste kleuters. Doordat er redelijk weinig struikelplaatsen zijn, wordt dit spel snel te eenvoudig voor iets oudere spelers, wat de doelgroep voor dit spel erg klein maakt.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15