Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

It happens..
Queen GamesIt happens..

Vertaling beschikbaar.

Feld Stefan
2010
dobbelsteen
combinatie
tactiek
2
5
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
15,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Plaats je dobbelstenen één voor één op de meest interessante kolommen om zoveel mogelijk meerderheden te behalen. Af en toe iets anders verzamelen verhoogt je winst.

Uitgebreid:

Alhoewel de titel en de informatie op de doos absoluut onvolledig zijn, schuilt in deze doos een heel aantrekkelijk tactisch dobbelspel. Elke speler heeft 5 dobbelstenen die hij kan inzetten op drie openliggende opdrachtkaarten. Op elke kaart kan elke speler slechts één kolom opeisen. Goed plannen is dus belangrijk. Tijdens elk van de vier ronden liggen drie kaarten open op tafel. Elke speler dobbelt om beurt en plaatst zijn dobbelsteen op de meest linker vrije kolom van een kaart. Als dat vakje een voorwerp of een worm bevat, dan krijgt die speler zo'n tegeltje. Met wormen kan een dobbelsteenworp worden overgedaan of kan de speler tactisch passen. Tot hier toe vrij eenvoudig dus. Totdat je aan het spelen bent. Dan merk je dat er heel wat keuzemogelijkheden opduiken. Welke kolommen wil ik absoluut bezetten? Is het opportuun om één dobbelsteen niet in te zetten? Welke voorwerpen kan ik verzamelen? Zet ik een worm in of niet? Hoeveel punten zijn er op elke kaart te verdienen voor de speler die de hoogste som in een kolom bezit of voor de speler met de tweede hoogste som? Krijg ik een bonusworm als ik een bepaalde som bereik? Na elke ronde krijgen de twee spelers met de hoogste en tweede hoogste score puntenfiches. Elke speler die een bepaalde som in een kolom bereikt, krijgt een extra worm. Na vier ronden eindigt het spel en worden extra punten toegekend: 5p voor elke voorwerpsoort waarvan je er meer dan 2 bezit; 1p per overgebleven worm; 10p voor de speler(s) met de meeste verschillende soorten en natuurlijk de punten die je tijdens het spel kon verzamelen. Wie nu de hoogste score heeft, wint het spel. It happens kon meer punten in onze beoordeling krijgen als de informatie op de doos duidelijker het spelsysteem zou beschrijven. Nu weet je echt niet wat je te wachten staat. En dat is bijzonder jammer omdat dit een heel leuk en vlot familiespel is.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15