Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Kleine Magier (Kleine tovenaars)
HabaKleine Magier (Kleine tovenaars)

Vertaling beschikbaar.

Basler Christine & Bouguerra Alix-Kis
2009
dobbelsteen
geheugen
verzamelen
2
6
kleuters
15'
N
heel simpel
10,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Onder negen toverhoeden zijn dieren verstopt. Tovenaar Merlijn maakt het nog moeilijker door ze af en toe van plaats te wisselen. Wie kan de dieren die Merlijn aangeeft met te toverstok te voorschijn toveren?

Uitgebreid:

In toverland werden enkele dieren weggetoverd en verstopt. Negen dieren worden verstopt onder negen hoedjes. Deze hoedjes worden per drie op een tandwiel geplaatst. Het grote aantrekkelijke speelbord toont de weg van Merlijn door het Toverland, en is erg kleurrijk en praktisch te hanteren. Door te dobbelen gaat Merlijn telkens enkele stappen vooruit. Hij komt terecht op een vakje met een afbeelding van een dier. Toont de dobbelsteen een magisch teken, dan worden de tandwielen gedraaid zodat de dieren onder de hoedjes op een andere plaats terechtkomen. De speler aan de beurt gaat nu op zoek naar het dier dat afgebeeld staat op het vakje waar Merlijn op dat moment staat. Hij neemt de magische toverstaf en tilt het hoedje in de lucht. Ziet hij het juiste dier? Dan mag de speler een fiche nemen. Is het een ander dier? Dan krijgt de speler niets. Wanneer Merlijn aan het einde van het bos komt, wordt gekeken wie de meeste fiches verzameld heeft. Dit is dan de winnaar van het spel. Een leuk geheugenspel voor kinderen vanaf 4 jaar.

Commentaar schenking Fred Horn:

Exclusief voor Vroom & Dreesman dubbel met 425

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15